PSV-aanvoerder De Jong voor plannen Van Basten: Misschien moeten we stemmen

PSV-aanvoerder De Jong voor plannen Van Basten: "Misschien moeten we stemmen"

22-01-2017 19:48
5

De bekritiseerde plannen van Marco van Basten komen voor PSV wellicht als geroepen. Aanvoerder Luuk de Jong zou met alle plezier penalty's inruilen voor shoot-outs.

De Eindhovense penaltystatistieken nemen dramatische vormen aan na de nieuwe misser van Gaston Pereiro tegen sc Heerenveen (4-3 zege). Van de laatste 21 pingels werden er liefst 13 gemist. De Jong, zelf ook niet onschuldig aan de reeks, maakte er na afloop het beste van.

"Misschien moeten we maar op Van Basten gaan stemmen", grapte De Jong tegenover de NOS. Hij tast in het duister over de oorzaak van het penaltysyndroom. "Op de training doen we af en toe een penaltyserie, als er een partijtje gelijk is geëindigd. Gaston had de vorige keer ook een strafschop benut, nu ging hij mis. Ik neem het hem niet kwalijk, maar het wordt op die manier wel erg zwaar."

Door de bizarre driepunter houdt PSV koploper Feyenoord nog enigszins in het vizier. Het verschil is acht punten. De Jong: "Het is een inhaalrace met het mes op de keel. Gelukkig zijn we de tweede seizoenshelft begonnen met twee zeges, hopelijk morsen onze concurrenten volgende week wat punten."