'In de uitwedstrijd hebben we Dolberg niet gezien en vandaag ook weer niet'

'In de uitwedstrijd hebben we Dolberg niet gezien en vandaag ook weer niet'

23-01-2017 06:00
12

Ramon Leeuwin maakte zondagmiddag indruk als bewaker van Ajax-talent Kasper Dolberg. De Deen was onzichtbaar tegen de Domstedelingen. VoetbalPrimeur sprak na afloop van de wedstrijd met Leeuwin.

Na 64 minuten moest je de strijd staken door een blessure. Wat gebeurde er?
"Ik had last van mijn schouder, dat gebeurde net voor het penalty-moment. Ik kwam in botsing met Kasper Dolberg, terwijl de bal niet in de buurt was. Ik had misschien nog door kunnen spelen, maar de technische staf besloot om te wisselen. Het is denk ik een kneuzing, ik weet niet of dat voor de komende weken problemen op gaat leveren."

Dolberg draait een sterk seizoen. Kijk je er daardoor op voorhand extra naar uit om tegen hem te spelen?
"Ik kijk daar niet speciaal naar uit, nee. Dolberg heeft mooie dingen laten zien dit seizoen en daar kan ik van genieten. Als hij dat maar niet tegen ons doet. Tijdens de uitwedstrijd vorig jaar (3-2 voor Ajax, red.) hebben we hem weinig gezien en vandaag ook niet. Maar je kan aan alles zien dat die jongen goed kan voetballen. We hebben goed verdedigd."

Heb je vorige week naar PEC Zwolle-Ajax (1-3) gekeken ter voorbereiding op dit duel?
"Nee, die wedstrijd heb ik niet gezien. Door het seizoen heen zie je genoeg om te weten wat zijn kwaliteiten zijn. Hij heeft behoorlijk veel kwaliteiten: hij is balvast, hij kan zelf iets creëren, maar ook voor zijn teamgenoten. Bovendien kan hij goed afmaken, dus moet je hem ver van de goal houden. Dat hebben we denk ik goed gedaan."

Snap je de hele hype rondom Dolberg?
"Je moet hem beoordelen op wat hij laat zien. Als het goed is, is het goed en als het minder is, moet je dat ook zeggen. Vandaag was het van zijn kant niet geweldig. Maar hij heeft al genoeg laten zien in zijn debuutseizoen. Het is een goede speler. Of hij écht een toptalent is, zal de toekomst moeten uitwijzen."