Update: Hull komt met bemoedigend statement over 'pratende' Mason

Update: Hull komt met bemoedigend statement over 'pratende' Mason

Gepubliceerd: maandag 23 januari 2017 om 14:02ma 23-01-2017 om 14:02

De toestand van Ryan Mason is zorgwekkend. Britse media melden dat de Hull City-middenvelder in het ziekenhuis voor zijn leven vecht. Tijdens het competitieduel met Chelsea liep Mason zondagmiddag een schedelbreuk op. 

De 25-jarige Mason botste met zijn hoofd keihard tegen dat van Chelsea-verdediger Gary Cahill aan. De speler van Hull City werd minutenlang behandeld op het veld en verliet Stamford Bridge met een ambulance. Onder meer The Daily Mirror meldt dat het niet goed gaat met de éénmalig international.

Mason zou een gebroken schedel hebben en bovendien is er sprake van een bloeding in zijn hersenen. Momenteel 'vecht hij in het ziekenhuis voor zijn leven'. Mason maakte afgelopen zomer voor zo'n vijftien miljoen euro de overstap van Tottenham Hotspur naar promovendus Hull City. Dit seizoen kwam de rechtspoot in zestien Premier League-wedstrijden in actie. 53

Update 23.53: Via de officiële kanalen bevestigt Hull dat Mason inderdaad een schedelfractuur heeft opgelopen tijdens het duel met Chelsea. De middenvelder is geopereerd en zijn toestand is volgens zijn werkgever 'stabiel'. De verwachting is dat Mason sowieso nog een paar dagen in het ziekenhuis blijft liggen.

Update 23/1 14.02 uur: Het gaat de goede kant op met Ryan Mason. De middenvelder heeft maandag bezoek gehad van vier Hull-mensen, waaronder aanvoerder Michael Dawson, en was fit genoeg om over het incident te praten. Dat meldt Hull via de officiële kanalen. Mason blijft de komende dagen nog in het ziekenhuis.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws