Overmars krijgt medewerking: 'Als Ajax wil dat ik bijteken, doe ik dat'

Overmars krijgt medewerking: 'Als Ajax wil dat ik bijteken, doe ik dat'

23-01-2017 06:58
11

De kans is groot dat Ajax-fans nog lang van doelman André Onana kunnen genieten. De Kameroener staat open voor contractverlenging wanneer Ajax dat wil.

De nood is niet hoog: Onana heeft nog een contract tot 2018. "Maar als Ajax wil dat ik bijteken, dan verleng ik mijn contract", vertelt de goalie na FC Utrecht-Ajax (0-1) tegen De Telegraaf. "Ik wil me nu eigenlijk alleen maar op het kampioenschap focussen. Maar ik ben heel gelukkig in Amsterdam en bij Ajax. Het weer is shit, maar verder heb ik niets te klagen. We hebben nog niet gesproken, want we hebben de tijd."

Door de moeizame overwinning op Utrecht blijft Ajax in het spoor van koploper Feyenoord. "Het was een belangrijke wedstrijd. We moesten winnen en dat hebben we gedaan. Lucky? Nee, dat vond ik niet. Wel zwaarbevochten. Maar dat maakt ons extra blij", aldus Onana, die opnieuw geen tegentreffer hoefde te incasseren. "Dat ik weer de nul hield, voelt goed. Niet alleen voor mij, maar voor het hele team. We verdedigen met zijn allen. En als je er als elftal in slaagt geen doelpunten tegen te krijgen, hoef je er maar één te maken."

De pas twintigjarige sluitpost van Ajax was dan ook niet onder de indruk van de sfeer in de Galgenwaard. "De atmosfeer doet me niks. Ik train de hele week om in het weekeinde optimaal te kunnen presteren. Elke wedstrijd leer ik. En door het vertrouwen dat ik voel, keep ik op dit moment lekker", besluit hij.