Gerrard adviseert Klopp transfer van imponerende Nederlander: 'Zal wel mislukken'

Gerrard adviseert Klopp transfer van imponerende Nederlander: 'Zal wel mislukken'

23-01-2017 07:20
2

Als het aan Steven Gerrard ligt, dan speelt Virgil van Dijk op korte termijn bij Liverpool. De clubicoon en vanaf februari ook jeugdtrainer van The Reds ziet de Nederlandse stopper van Southampton graag komen.

Liverpool is één van de clubs die de situatie rond Van Dijk nauwlettend volgt. Manager Jürgen Klopp zet mogelijk in op versterkingen en volgens Gerrard moet de coach zijn pijlen vooral richten op Van Dijk. "Wie ik denk dat we nodig hebben? Ik zou een poging wagen en een bod uitbrengen op Van Dijk van Southampton", meent Gerrard als analist van BT Sport.

Wedden

Meer odds

"Maar we hebben in het verleden al genoeg spelers van Southampton gekocht, dus dit zal wel mislukken", aldus de Engelsman. The Saints lieten onlangs José Fonte, het maatje van Van Dijk centraal in de defensie, al naar West Ham United verkassen. Het lijkt er dus niet op dat Southampton ook Van Dijk wil laten gaan. Manager Claude Puel gaf meermaals aan dat een transfer onbespreekbaar is.

Overigens raakte Van Dijk op zondag tegen Leicester City licht geblesseerd. Hij mist daardoor mogelijk de return in de halve finale van de EFL Cup, nota bene tegen Liverpool. De eerste wedstrijd won Southampton met 1-0.