Zorgen bij PSV: 'Dat is heel slecht. Daar moeten we het over gaan hebben'

Zorgen bij PSV: 'Dat is heel slecht. Daar moeten we het over gaan hebben'

23-01-2017 07:50
24

PSV kreeg tegen sc Heerenveen drie doelpunten te verwerken, terwijl er in de achttien wedstrijden daarvoor maar acht doelpunten werden geïncasseerd. Het was een vreemde middag, zeker voor Jeroen Zoet.

Met die acht tegendoelpunten was PSV tot zondag één van de minst gepasseerde ploegen van Europa. "Die statistieken zijn natuurlijk mooi, maar als ze niet zo goed waren en we hadden regelmatiger punten gepakt met een uitslag als 4-3 dan had ik ook een redelijk gevoel", zegt Zoet na afloop van de 4-3 overwinning tegen De Telegraaf

In de slotfase bleken de drie tegendoelpunten niet genoeg voor puntenverlies, maar toch baart het de doelman zorgen. "De manier waarop we drie goals tegen krijgen, is heel slecht. Daar moeten we het wel over gaan hebben. We begonnen niet goed en gaven te veel ruimte weg. Maar we winnen wel en uiteindelijk is dat het belangrijkste", zegt Zoet.

"Ik win liever tot het einde van het seizoen alles met 4-3 en dat we kampioen worden, dan dat ik iedere keer de nul houd, maar we geen drie punten pakken", aldus de doelman van PSV.