Onbegrip na vreemde Ajax-wissel van Bosz: 'Is dat niet veel belangrijker?'

Onbegrip na vreemde Ajax-wissel van Bosz: 'Is dat niet veel belangrijker?'

23-01-2017 07:52
36

Ajax-trainer Peter Bosz haalde Davinson Sanchez zondag in het duel met FC Utrecht (0-1 winst) naar de kant. Matthijs de Ligt verving de Colombiaan, maar de wissel zorgt voor onbegrip bij Rinus Israel.

Bosz gaf na afloop aan dat De Ligt een betere inspeelpass heeft. "Is het bij een 0-0 stand niet belangrijker om geen tegengoal te krijgen?", vraagt Israel zich hardop af als rapporteur van De Telegraaf. "Sanchez is een constante factor in de defensie van Ajax. En dat bedoel ik in positieve zin. Hij is verdedigend sterk, schuwt de fysieke duels niet en doet geen domme dingen."

Israel gaf de stopper daarom een 7 voor zijn optreden. "Bosz gaf na afloop aan dat De Ligt de ballen beter inspeelt dan Sanchez. Als dat het criterium is, kan ik nog wel een aantal spelers opnoemen die eerder gewisseld hadden moeten worden. Davy Klaassen leed bijvoorbeeld ook enkele keren onnodig balverlies. En zelfs Lasse Schöne, de beste man op het veld, kende een mindere periode in de wedstrijd, waarin hij wat ballen inleverde bij de tegenstander. Daarin was Sanchez niet de zwakste."

Verder was ook Kasper Dolberg onzichtbaar voor het doel. "Dolberg is niet meer de Dolberg van voor de winterstop. Die lijkt een vormdip te hebben. Al speelt hij natuurlijk wel op een lastige positie, met twee fysiek sterke verdedigers tegenover zich", besluit Israel.