Karsdorp schrok zich rot bij Feyenoord: 'Meteen gebeld, wilde verhuurd worden'

Karsdorp schrok zich rot bij Feyenoord: 'Meteen gebeld, wilde verhuurd worden'

23-01-2017 08:28
2

De moderne back is steeds belangrijker in de voetballerij. Dat ondervinden ook Rick Karsdorp van Feyenoord en Ridgeciano Haps van AZ. Zij speelden voorheen bijna nooit op hun huidige positie.

Karsdorp werd door Fred Rutten op de rechtsbackpositie bij Feyenoord gezet. "Ik heb meteen mijn vader en mijn zaakwaarnemer gebeld dat ik verhuurd wilde worden", aldus de Feyenoorder tegenover de Volkskrant. "Mijn vader zei: kijk het eerst even aan. Drie weken later was ik basisspeler. Dat was schrikken. Ik vond verdedigen moeilijk en ook echt niet leuk. Ik was gewend dat spelers achter mij aanliepen."

Hij is nu een totaal andere voetballer, met een mening. "Ik heb niet getwijfeld of het wel kon: dat ministaartje dat ik aan het begin van het seizoen droeg. Je krijgt wel eens berichten via social media: 'Je bent back van Feyenoord, doe effe normaal.' Interesseert me niet. Je moet doen wat je zelf wil. (…) De tijden dat backs een snor droegen en alleen maar achter hun man aanliepen, is voorbij."

Verdedigers waren ook in de ogen van Haps de minste voetballers in het team. "Eenmaal bij het eerste elftal zei trainer Gertjan Verbeek dat ik als linksback meer kans zou maken om te spelen. In eerste instantie zag ik het niet zitten, maar als mijn perspectief op speeltijd zou verbeteren, was ik bereid om het te proberen."