Eredivisie-flops: dramatisch ADO-duo, Pereiro en tobbende Ajacied

23-01-2017 11:00
9

Niet voor het eerst zien we zijn naam terug in het floplijstje van VoetbalPrimeur: Amin Younes. De Ajax-aanvaller bakte er zondag niet veel van in stadion Galgenwaard. Ook Go Ahead-debutant Elvis Manu en Gaston Pereiro – wéér een gemiste penalty bij PSV – kenden persoonlijk een matig weekend.

Daryl Werker (Roda JC)
De plannen van Roda JC-trainer Yannis Anastasiou en zijn elftal konden al na zeven minuten de prullenbak in. Daryl Werker maakte een lompe overtreding in het strafschopgebied, Gregor Breinburg benutte de daaropvolgende penalty en NEC stond binnen no time op voorsprong. Werker had het 45 minuten lang moeilijk en werd in de rust gewisseld.

Thom Haye (Willem II)
Willem II had zaterdagavond elf spelers in topvorm nodig om een goed resultaat te behalen bij koploper Feyenoord. Thom Haye liet het afweten. De grillige aanvaller is zo'n speler die eens in de paar weken fantastisch speelt en beslissend is voor zijn team. In De Kuip was het niks.

Danny Bakker (ADO Den Haag)
Zo'n zeven á acht spelers van ADO Den Haag kwamen in aanmerking voor het wekelijkse floplijstje van VP. De tobbende formatie van trainer Zeljko Petrovic had een complete offday tegen PEC Zwolle (1-2). Onze keuze viel op controleur Danny Bakker, die aan alle kanten voorbij werd gelopen op het middenveld en tal van foute passes verstuurde. Hij werd na een uur gewisseld.

Elvis Manu (Go Ahead Eagles)
Bij Manu, huurling van Brighton & Hove Albion, weet je één ding zeker: het is alles of niets. Tijdens de degradatiekraker tegen zijn oude club Excelsior (1-1) speelde de aanvaller weinig klaar. Hij rende en vloog over het veld, maar deed erg weinig goed.

Sheraldo Becker (ADO Den Haag)
Speler nummer twee van het hemeltergend zwakke ADO. Ook vleugelaanvaller Becker kende tegen PEC Zwolle een avond om heel snel te vergeten. Vrijwel alle acties van de voormalig Ajacied mislukten. ADO verloor met 1-2 van PEC en moet nu écht naar onderen gaan kijken op de ranglijst.

Nigel Hasselbaink (Excelsior)
Kans op kans kreeg Hasselbaink tegen Go Ahead Eagles. Zes assists leverde de kleine aanvaller dit seizoen al af, maar scoren blijkt een stuk minder eenvoudig. Hasselbaink tekende na een klein halfuur weliswaar voor de gelijkmaker, dat wel, toch verdient hij een dikke onvoldoende voor alle grote kansen die hij miste.

Gaston Pereiro (PSV)
De fans van PSV raken steeds gefrustreerder door het spel van stilist Pereiro. Natuurlijk, zo nu en dan laat de Uruguayaan geniale dingen zien. Hij kan een man uitspelen, doelpunten maken en wedstrijden beslissen. Tegen sc Heerenveen (4-3 winst) had Pereiro het vizier niet op scherp staan. In de tweede helft miste hij bovendien een penalty.

Amin Younes (Ajax)
Nóg maar een grillige vleugelaanvaller. Alhoewel: hoe vaak heeft Younes dit seizoen eigenlijk wél goed gespeeld? De Ajacied is voorspelbaar, zoekt nooit de diepte, heeft geen oog voor medespelers en scoorde dit seizoen welgeteld nul keer. Younes behoorde tegen FC Utrecht (0-1) tot de zwakste spelers van het veld. Vreemd genoeg liet Peter Bosz de Duitser het gehele duel op het veld staan.