'Dat Feyenoord, Ajax en PSV niet op vrijdag spelen is op verzoek van ons'

'Dat Feyenoord, Ajax en PSV niet op vrijdag spelen is op verzoek van ons'

23-01-2017 10:09
9

Het is geen toeval dat PSV om 16.45 uur aftrapte tegen sc Heerenveen en aanstaande zondag op hetzelfde tijdstip Feyenoord - NEC begint. FOX Sports kiest bewust voor zo'n programmering.

"Het zal voor niemand een verrassing zijn dat de wedstrijden van de traditionele top-drie het grootste publiek bereiken", zegt Maarten van Rooijen van rechtenhouder FOX Sports tegen Metro. "Tevens is zondag 16.45 uur een populair tijdstip voor live voetbal op televisie."

"Denk aan Ajax - PSV, de laatste wedstrijd voor de winterstop, daar keken gemiddeld 820.00 mensen naar. Ook is er een positief effect te zien als bijvoorbeeld Ajax en Feyenoord op een zondag na elkaar spelen. Fans willen dan toch zien hoe beide clubs het ervan afbrengen met oog op de titelstrijd."

Het speelschema wordt niet alleen bepaald door FOX Sports. De clubs, de gemeente, de NS en de politie hebben ook een stem, met de KNVB als bepalende factor. Dat Feyenoord, Ajax en PSV niet op vrijdag spelen, is op verzoek van FOX. Van Rooijen: "Dat de traditionele top-drie niet op vrijdag speelt is sinds vorig seizoen inderdaad op verzoek van ons. Dit om reden van programmatische aard."