De Jong vindt vragen vervelend: 'Dat is niet leuk, het liefst praat je daarover'

De Jong vindt vragen vervelend: 'Dat is niet leuk, het liefst praat je daarover'

23-01-2017 12:29
10

Luuk de Jong vindt het vervelend dat er steeds vragen worden gesteld naar aanleiding van zijn vormdip. De PSV-spits kwam dit seizoen tot dusver tot slechts vier doelpunten in negentien wedstrijden, en hoopt dat zijn dip snel voorbij is.

"Natuurlijk vind ik het vervelend, want dan weet je dat het niet meezit op dit moment voor mezelf", begint de aanvoerder tegen Voetbal Inside. "Je wilt het liefst praten over lekker weer één of twee goals gemaakt vandaag. Dat is niet leuk. Je bent topsporter om het altijd proberen goed te doen. Maar soms heb je van die fases dat het even niet meezit."

Wedden

Meer odds

Ook in de wedstrijd tegen sc Heerenveen van afgelopen zondag wist De Jong, ondanks dat zijn ploeg vier goals maakte, niet te scoren. "Natuurlijk wil je graag scoren, assists geven, dat zit in iedereen. In spitsen misschien wat meer. Ik heb het vaak zat aangegeven: het liefst scoor ik niet en win je elke wedstrijd, want dan wordt je kampioen. Dat is uiteindelijk ons doel waar we voor gaan."

Of het einde van de dip al in aantocht is? "De dag komt wel steeds dichterbij dat het einde in zicht is. Hopelijk is dat volgende week weer het geval", aldus De Jong.