Update: Heerenveen legt middenvelder vast: 'Een compliment voor de scouting'

Update: Heerenveen legt middenvelder vast: 'Een compliment voor de scouting'

23-01-2017 19:10
8

Ivan Rako stapt over naar sc Heerenveen. De talentvolle Zweedse middenvelder is rond met de Friezen, zo stelt hij zelf tegenover Fotbollskanalen. Hij komt over van Motala AIF, dat uitkomt op het tweede niveau in Zweden.

"Het is een hele mooie en belangrijke stap voor mij, maar ik ben niet zenuwachtig of iets dergelijks. Het komt waarschijnlijk wel goed", meent Rako, die in eerste instantie voor het beloftenteam gaat spelen. "Ik had het doel om naar het buitenland te vertrekken en Nederlandse clubs investeren in jonge spelers, die altijd veel speeltijd krijgen."

Wedden

Meer odds

Rako stelt zichzelf graag voor. "Ik ben goed in één-tegen-één-situaties, zoek mijn man op, ben snel met de bal en beschik over een geweldige techniek. Dat is mijn kracht", aldus de Zweed. "Ik denk dat die stijl goed bij Nederland past." Hij komt bij Heerenveen zijn landgenoten Sam Larsson, Simon Thern en Arber Zeneli tegen.

Update 19.10 uur: Ook sc Heerenveen maakt melding van de komst van Ivan Rako. De twintigjarige Zweed tekent een verbintenis voor 1,5 jaar en sluit aan bij het beloftenteam. "Het is een compliment voor de scouting, die hem lange tijd gevolgd hebben, dat hij voor sc Heerenveen heeft gekozen. Ivan is een talentvolle speler die bij ons 1,5 jaar de kans krijgt om zich te bewijzen", stelt technisch manager Gerry Hamstra.

Lees ook: "Als God het wil, dan stap ik over naar Heerenveen"