Gerbrands ergert zich kapot: 'Slechtste column van de afgelopen tien jaar'

Gerbrands ergert zich kapot: 'Slechtste column van de afgelopen tien jaar'

23-01-2017 17:05
7

Toon Gerbrands is niet te spreken over de column van Diederik Smit in het Eindhovens Dagblad. De columnist publiceerde maandag een verzonnen vraaggesprek met PSV-trainer Phillip Cocu over de wedstrijd tussen PSV en sc Heerenveen van zondag. Die wedstrijd werd 4-3.

In de krant valt een verzonnen cliché-interview met Cocu te lezen waarin vragen worden gesteld waar de trainer over het algemeen standaard antwoorden op geeft. "Ik heb de krant door zitten lezen en heb me voor het eerst sinds lange tijd zitten irriteren", zegt Gerbrands bij PSV TV. "Er stond een column in het Eindhovens Dagblad van Diederik Smit. Dat vind ik de slechtste column die ik in de afgelopen tien jaar heb gelezen."

Wedden

Meer odds

"Een column is normaal gesproken geweldig. Je geeft je mening, je zet je naam eronder en iedereen kan zien hoe je erover denkt, maar als je geen tijd meer hebt om een column te schrijven en je denkt: ik moet er iets van maken..."

Gerbrands roept vervolgens op tot actie. "Ik raad mensen aan hem te lezen, maar wel met mijn kwalificatie erbij. Schrijf dan niks. Zet dan neer: ik heb geen inspiratie en dit was het vandaag. Dát had ik kunnen waarderen."