Van Basten countert Wenger en Klopp: Nu roepen ze alleen dat ik gek ben

Van Basten countert Wenger en Klopp: "Nu roepen ze alleen dat ik gek ben"

23-01-2017 22:18
33

Marco van Basten ligt niet wakker van de kritiek van Arsène Wenger en Jürgen Klopp. De twee Premier League-managers waren keihard voor Van Bastens plannen om de spelregels drastisch te wijzigen.

Met name het afschaffen van buitenspel wil er bij Wenger en Klopp niet in. "Prima, dat mag, maar voer dan wel een inhoudelijke discussie. Nu roepen ze alleen dat ik gek ben, zonder duidelijke argumenten. Daar kan ik niet zoveel mee", zegt Van Basten tegen het Algemeen Dagblad. "Begrijp me goed: ik pleit niet voor het rigoureus afschaffen van buitenspel, zomaar opeens, maar het is wél goed om er op zijn minst over na te denken."

"Je kunt alles bij het oude houden, maar je kunt ook proberen om voetbal op een slimme manier aantrekkelijker te maken, ook richting de toekomst. Kijk naar het afgelopen EK: teams zijn zo fit en zo goed georganiseerd, dat verrassing steeds zeldzamer wordt", vervolgt Van Basten zijn pleidooi. Ook Co Adriaanse mengde zich in de discussie. Zondag zei hij bij Studio Voetbal dat het 'niet de taak van Van Basten is' om de spelregels te veranderen.