Van Basten gefileerd: 'Moet zich niet bezighouden met regeltjes, kunnen wij ook'

Van Basten gefileerd: 'Moet zich niet bezighouden met regeltjes, kunnen wij ook'

23-01-2017 08:31
13

Marco van Basten pleit voor grote veranderingen van de spelregels. Zo wil de voormalig topspits buitenspel afschaffen, maar dat viel niet bij iedereen even goed. 

Van Basten kon op veel kritiek rekenen vanuit de Premier League, toen hij afgelopen week zijn plannen bekendmaakte. "Ik durf elke discussie aan betreffende buitenspel", meldt Van Basten aan Studio Voetbal. "Ik ben ervan overtuigd dat ik meer gelijk zal hebben dan men vermoedt", luidt de reactie van Van Basten. 

Co Adriaanse vindt dat Van Basten überhaupt niet over de spelregels moet nadenken. "Van Basten moet zich ook niet bezighouden met het bedenken van regeltjes, dat kunnen wij ook", zegt Adriaanse bij Studio Voetbal. "Hij is een bekende persoonlijkheid in het internationale voetbal. Hij moet lobbyen. Hij moet Peter Bosz en Jurgen Streppel niet bellen, hij moet naar Engeland. Naar de grote trainers. Dat is zijn taak." 

Regie Blinker is een stuk milder voor Van Basten. "Volgens mij heeft hij dit bewust opgegooid, zodat iedereen erover gaat discussiëren en van alle ideeën uiteindelijk twee of drie worden doorgevoerd. Dan heeft hij toch iets bereikt", aldus Blinker. 

Lees ook: Van Basten legt kaarten op tafel: 'Het is spectaculair voor fans en spelers'