Afgeketste transfer zorgt voor woede: 'Als ze nog iets aan me willen verdienen...'

Afgeketste transfer zorgt voor woede: 'Als ze nog iets aan me willen verdienen...'

23-01-2017 23:48
7

Gregor Breinburg is flink boos geweest op NEC. De Nijmegenaren blokkeerden tot twee keer toe een transfer van de middenvelder naar het Amerikaanse LA Galaxy. Breinburg heeft zich over de teleurstelling heengezet. Met twee strafschoppen velde hij zondag Roda JC (2-0). 

"Natuurlijk ben ik boos geweest op NEC", aldus Breinburg in het Algemeen Dagblad. "Maar ik wil niet te veel wijzen naar NEC en LA Galaxy. Ik moet het accepteren, heb toch geen grip op dit soort dingen. Ik was even teleurgesteld, maar ik heb me er snel overheen gezet. Ik heb afgelopen week een goed gesprek gehad met de coach (Peter Hyballa, red.). Ik ga dit seizoen alles geven voor NEC."

De frustratie, omgezet in positieve energie, deed hem goed. Direct na de 2-0 ging het shirt uit en wees Breinburg op de boodschap 'Dios ta Grandi'. Papiaments voor God is groot. "Ik ben christelijk opgevoed en geloof dat iets voorbestemd is. Het is misschien niet gelukt met LA Galaxy, maar wie weet heeft Hij later wel mooiere plannen voor mij. Uiteindelijk kom ik er wel. Het geloof geeft me in dit soort tijden rust in mijn hoofd. Het kalmeert me en geeft me wijsheid."

De transfer naar LA Galaxy kan in de zomer alsnog doorgang vinden, zo liet Breinburg weten. "Ik heb nog contact gehad met de club. We hebben wat dingen besproken. De inhoud houd ik liever voor me, maar het ging onder andere over de toekomst. Voor deze winter houdt het op, maar je weet nooit wat er in de zomer gebeurt." Een vertrek bij NEC lijkt zeker. "Ik heb nu nog voor anderhalf jaar een contract. Als de club nog iets aan me wil verdienen, moeten ze me wel verkopen. Of mijn contract openbreken, maar dat zie ik niet gebeuren", besluit Breinburg.