'Vertrokken Ajax-aanvaller lijkt razendsnel onderdak te vinden bij Stam'

'Vertrokken Ajax-aanvaller lijkt razendsnel onderdak te vinden bij Stam'

24-01-2017 08:11
1

Jaap Stam lijkt op korte termijn nog een Nederlander te begroeten bij Reading. Het is zo goed als zeker dat Adham El Idrissi aan de slag gaat bij het Championship-club, al is het niet bekend of hij meteen een contract krijgt.

Dat meldt de lokale krant Reading Chronicle. El Idrissi wakkerde de geruchten zelf aan door op Instagram een foto te posten dat hij op weg is naar de Engelse plaats. De negentienjarige aanvaller liet vorige week zijn contract bij Ajax ontbinden vanwege een gebrek aan perspectief. Diverse blessures stonden zijn ontwikkeling in Amsterdam in de weg.

Reading-manager Stam kent El Idrissi uit zijn tijd bij Ajax. De geboren Amsterdammer liep eerder al stage bij FC Utrecht, maar in de Domstad wist hij geen contract te verdienen. Of Reading hem wel een verbintenis voorschotelt of dat het om een stage gaat, is niet duidelijk. El Idrissi doorliep de jeugdopleiding van Ajax, waarna hij in augustus debuteerde in de Jupiler League.

Naast Stam zijn er met technisch directeur Brain Tevreden en de spelers Joey van den Berg, Roy Beerens en Danzell Gravenberch al de nodige Nederlanders actief bij Reading. Stam verwelkomde vorige week met Tiago Ilori van Liverpool zijn eerste winterse versterking.

 

#reading fc

Een foto die is geplaatst door Adham El Idrissi (@adhamelidrissi) op