Update: 'Geen toekomst meer' bij Ajax: 'Nu snel een nieuwe club vinden'

Update: 'Geen toekomst meer' bij Ajax: 'Nu snel een nieuwe club vinden'

16-01-2017 17:15
35

Ajax neemt per direct afscheid van Adham El Idrissi. Dat maakt de de Amsterdamse club maandagmiddag bekend via de offciële kanalen. El Idrissi had in Amsterdam een contract tot de zomer van 2018.

Dit seizoen speelde de negentienjarige aanvaller zes duels namens Jong Ajax in de Jupiler League. El Idrissi scoorde één keer, tegen De Graafschap. Op het digitale thuis vermeldt Ajax niet wat de reden is van de contractontbinding van El Idrissi.

Sinds 2006 speelde El Idrissi in de jeugdopleiding van de Amsterdammers. In augustus 2016 debuteerde hij in het betaald voetbal. Afgelopen jaar doken er al geruchten op over een mogelijke breuk tussen de tiener en Ajax. El Idrissi werd gesignaleerd op het trainingscomplex van FC Utrecht en zou mogelijk de overstap maken naar die eredivisionist. Onduidelijk was toen of de aanvaller in beeld was bij de eerste selectie van FC Utrecht óf bij Jong Utrecht, dat sinds dit seizoen uitkomt in de Jupiler League. 

Update 17.15: El Idrissi had geen toekomst meer bij Ajax en daarom is besloten om het contract van de jonge aanvaller per direct te ontbinden. Zijn zaakwaarnemer Guido Albers laat dat weten aan Ajax Showtime. El Idrissi kampte de afgelopen maanden met diverse blessures. "Hij had geen toekomst meer bij Ajax en hoopt nu snel een nieuwe club te vinden. Hij is op de goede weg", aldus Albers.