'Koeman maakt geen vrienden met bod op net getransfereerde speler'

'Koeman maakt geen vrienden met bod op net getransfereerde speler'

24-01-2017 14:31
1

Everton heeft zich de woede van Werder Bremen op de hals gehaald. De Premier League-club probeerde Thomas Delaney, die pas net naar Duitsland was gekomen, deze transferperiode al tot een transfer te verleiden.

De club van Ronald Koeman bracht een bod van bijna 10 miljoen euro uit op de international van Denemarken, meldt de Liverpool Echo. Dat is opmerkelijk, daar Delaney pas sinds deze maand voor Werder Bremen speelt. De Duitse club nam hem over van FC Kopenhagen voor twee miljoen euro.

Werder heeft het bod van Koeman dan ook geërgerd van tafel geveegd. Afgelopen weekend maakte Delaney zijn debuut voor de Bundesliga-club tegen Borussia Dortmund. Daarmee is de speler ook meteen oninteressant geworden voor Everton. Hij mag namelijk niet voor meer dan twee clubs in één seizoen spelen. Nu hij voor Werder heeft gespeeld, zit hij aan zijn limiet.

Everton volgde Delaney afgelopen zomer al nauwlettend, maar liet de middenvelder lopen, waarna Werder Bremen kon toehappen en hem voor deze transferperiode al kon vastleggen. De verwachting is dat de Engelse club in de zomer opnieuw een poging gaat wagen voor de speler. Koeman is naarstig op zoek naar een creatieve middenvelder.