Reza: 'Als ik dan zeg dat het in het Nederlands kan, dan schrikken ze'

Reza: 'Als ik dan zeg dat het in het Nederlands kan, dan schrikken ze'

24-01-2017 22:21
4

Reza Ghoochannejhad baarde zondag opzien namens sc Heerenveen door zijn hattrick tegen PSV (4-3 nederlaag). De aanvaller van de Friezen zorgde ook voor gefronste wenkbrauwen toen hij in vloeiend Nederlands de media te woord stond.

"Voor een grote groep mensen ben ik ook nog onbekend in Nederland", zegt de 29-jarige spits die zijn opleiding genoot bij Heerenveen in De Telegraaf. "Met interviews beginnen heel veel mensen ook in het Engels. Als ik dan zeg dat ze me gewoon in het Nederlands kunnen aanspreken, dan schrikken ze."

Ghoochannejhad komt uit Iran. "Iran is een heel andere wereld. Niet voor te stellen. Hysterisch? Ja, heel erg. Of je hier Wesley Sneijder heet of speler bent van Heerenveen, je doet een paar handtekeningen en wat foto's en dat is het. In Iran volgen ze je overal op de voet, zowel op als buiten het veld."

"Het is te vergelijken met Engeland en zijn tabloids, maar de benadering van de mensen is ongelooflijk. Je bent een filmster of popartiest, hebt een heldenstatus", vervolgt de speler. "Iedereen daar wil alles van je weten. Weet je dat er daar bij thuisduels in de competitie 100.000 mensen op de tribunes zitten?"