Update: Farfan vindt onderdak na loze geruchten over PSV-terugkeer

Update: Farfan vindt onderdak na loze geruchten over PSV-terugkeer

29-01-2017 15:00
46

Jefferson Farfán is in beeld bij PSV. Het Peruviaanse medium El Bocón meldt dat. De 32-jarige aanvaller zit al een tijdje zonder club. In oktober 2016 liet hij zijn contract bij Al Jazira, in Dubai, ontbinden. 

PSV en Farfán hebben een verleden. De international speelde tussen 2004 en 2008 in Eindhoven. Met de Eindhovenaren won hij vier opeenvolgende landstitels en reikte hij in 2005 tot de halve finales van de Champions League. In 2008 volgde er een miljoenentransfer naar Schalke 04. Farfán speelde zeven jaar voor de Bundesliga-formatie. 

Na het vertrek van Luciano Narsingh en Beto is PSV op zoek naar een extra vleugelaanvaller. Hoewel de salariseisen van Farfán volgens El Bocón pittig zijn, is het voor de nummer drie van de Eredivisie een voordeel dat de international transfervrij is. PSV is zeker niet de enige gegadigde voor de rechtspoot. Ook vanuit Rusland, Mexico, China, Peru, Brazilië en de Major League Soccer zou er belangstelling zijn voor Farfán. 

Update 10.33: PSV heeft de geruchten rond Farfán ontzenuwd. De nummer drie van de Eredivisie laat aan het Eindhovens Dagblad weten dat het verhaal over een mogelijke terugkeer als 'onzin' kan worden afgedaan. 

Update 29 januari, 15.00 uur: Jefferson Farfán vertrekt naar Rusland. De 32-jarige aanvaller heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend bij Lokomotiv Moskou. Farfan zat zonder club sinds hij eind oktober zijn contract bij Al Jazira in Dubai liet ontbinden.