AZ wil buitenlandse clubs voor zijn en tienerspits contracteren: 'Heel bijzonder'

AZ wil buitenlandse clubs voor zijn en tienerspits contracteren: 'Heel bijzonder'

25-01-2017 07:41
3

AZ hoopt met Myron Boadu en zijn management snel een akkoord te bereiken over een profcontract. De veelbelovende aanvaller werd onlangs zestien jaar en mag nu dus vastgelegd worden door de formatie uit Alkmaar. Buitenlandse clubs volgen de ontwikkeling van Boadu op de voet, erkent directeur voetbalzaken Max Huiberts. 

"De besprekingen lopen. Er is nu al buitenlandse interesse, maar ik heb sterk het idee dat hij voorlopig nog bij AZ wil blijven", vertelt hij in Voetbal International. "Wij hebben een plan met hem en praten daarover. Alles zal gericht zijn op een doorbraak in AZ 1. Hij laat zich niet snel gek maken, volgens mij. En we weten allemaal dat dat best lastig is in de voetbalwereld van nu."

Boadu speelt dit seizoen mee bij Jong AZ, dat uitkomt in de Tweede Divisie. Afgelopen zaterdag scoorde de piepjonge aanvaller twee keer tegen Kozakken Boys. "Het is heel bijzonder dat hij al op deze jonge leeftijd mee kan in Jong AZ", aldus Huiberts. "Hij heeft alle fysieke aspecten om een goede centrumspits te worden. Je weet nooit hoelang je dit soort talenten behoudt, maar dat hij een bijzondere jongen is, is wel duidelijk."