'Real Madrid-verdediger vertrekt na tien jaar: 15 miljoen per jaar in China'

'Real Madrid-verdediger vertrekt na tien jaar: 15 miljoen per jaar in China'

25-01-2017 10:47
14

Pepe gaat na tien seizoenen trouwe dienst afscheid nemen van Real Madrid. Spaanse media melden deze week dat de Portugese routinier besloten heeft om in de zomer naar China te verkassen. Daar kan Pepe vijftien miljoen euro per jaar incasseren. 

De verbintenis van de 33-jarige stopper loopt op 1 juli aanstaande af. Pepe wilde zelf graag bij De Koninklijke blijven, mits hij een tweejarige verbintenis kon ondertekenen. Real was enkel bereid om de Portugees voor één jaar vast te leggen. Nu heeft Pepe eieren voor zijn geld gekozen. Hij vertrekt transfervrij uit de Spaanse hoofdstad en gaat vanaf de zomer cashen in het Verre Oosten. 

Volgens Cadena Cope is Hebei China Fortune de bestemming van Pepe. Manuel Pellegrini is daar trainer. De Chileen werkte in Madrid nog samen met Pepe. Hebei China Fortune heeft onder meer ook Ezequiel Lavezzi en Gervinho onder contract staan. Het salaris dat de Chinese topclub heeft voorgelegd aan Pepe liegt er niet om. Hij kan een slordige vijftien miljoen per jaar verdienen. In Madrid incasseert de stopper zo'n zes miljoen.