Entrepeneur Sneijder niet terug naar Eredivisie: 'Logisch dat je die markten pakt'

Entrepeneur Sneijder niet terug naar Eredivisie: 'Logisch dat je die markten pakt'

25-01-2017 14:30
22

De kans dat we Wesley Sneijder nog in de Eredivisie terug gaan zien is heel klein. Dat laat zijn zaakwaarnemer Guido Albers woensdag weten aan VICE Sports.

"Nee, ik verwacht niet dat hij in de Eredivisie terugkeert. In de laatste fase van je carrière wil je ook nog een stukje netwerk en internationale uitstraling bouwen", zegt Albers. "Dat heeft Wesley in Nederland niet meer nodig, omdat het daar al gedaan is. Het is logisch dat je nog de Aziatische markt pakt of de MLS en de Amerikaanse markt, waar je jezelf nog op een ander podium kunt zetten."

Sneijder lijkt zijn loopbaan dus als een sportmarketeer te bekijken. "Ja, hij is ook gewoon een entrepeneur, een ondernemer, een mooi ventje. Of dat nou zijn huizen op Ibiza zijn, of zijn eigen merk wijn, of commercials in Turkije. Hij is populair, wordt ervoor gevraagd en vindt het leuk om te doen. Dat vind ik wel gaaf."

Een transfer naar China is nu nog geen optie voor Sneijder. "Iedereen weet natuurlijk dat er veel interesse uit China is voor hem, maar daar ligt zijn prioriteit niet. Ik denk dat Arjen Robben het goed zei. De bedragen die worden geboden, dwingen je wel om er goed over na te denken. Maar Wesley heeft nog anderhalf jaar op zijn contract bij Galatasaray, dus hij heeft niet de noodzaak om nu te vertrekken. Daarna zal hij pas kijken of hij alsnog naar China gaat of ergens anders waar hij het leuk vindt. Dat weet je bij Wesley nooit", besluit Albers.