De komst van Odegaard ketste op het laatste moment af door zijn vader'

"De komst van Odegaard ketste op het laatste moment af door zijn vader'

25-01-2017 18:58
4

Het had weinig gescheeld of Martin Odegaard had niet het shirt van sc Heerenveen, maar FC Twente gedragen. Ted van Leeuwen claimt dat in gesprek met Voetbal International.

Van Leeuwen, die onlangs vertrok bij Twente om aan de slag te gaan bij het Deense Esbjerg fB, was naar eigen zeggen ver met Odegaard. "Eigenlijk hoorde Martin Odegaard ook nog bij die creatie", blikt de technisch directeur met VI terug op de zomer van 2016.

"We waren afgelopen zomer ver in de onderhandelingen en zijn komst ketste pas op het laatste moment af op de wensen van zijn vader. Helaas, want dan had ik pas echt een mooi afscheidscadeau achtergelaten." Odegaard bleef uiteindelijk bij Real Madrid, dat hem in januari voor anderhalf seizoen uitleende aan sc Heerenveen.

Van Leeuwen is inmiddels technisch directeur bij Esbjerg, waar hij weer de kans krijgt de selectie vanaf de grond op te bouwen. In zijn laatste weken in Enschede liet hij zich herhaaldelijk ontvallen dat hij spijt had van zijn besluit te vertrekken. "Dat had puur te maken met het proces van het eerste elftal. Dat was mijn creatie", verklaart hij.