FC Twente verrast en haalt routinier na tien jaar terug naar Nederland

FC Twente verrast en haalt routinier na tien jaar terug naar Nederland

25-01-2017 20:07
23

Jos Hooiveld sluit met onmiddellijke ingang aan bij FC Twente. De Enschedese club meldt woensdagavond verrassend dat de verdediger is vastgelegd.

Hooiveld (33) komt over van het Zweedse AIK Solna en tekent een contract tot de zomer van 2018. Hij stond vorig jaar ook op de nominatie om naar Twente te komen, maar tot een deal kwam het toen op het laatste moment niet. De linksbenige verdediger is een oude bekende van trainer René Hake. De twee werkten samen bij FC Emmen.

"Ik ben blij dat ik bij FC Twente heb getekend", zegt Hooiveld op de website van zijn nieuwe club. "Twente is een grote club, echt een boegbeeld van deze regio. Met mijn ervaring hoop ik een mooie bijdrage te kunnen leveren, ook als het gaat om het helpen van jonge spelers. Ik ga alles geven en heb er veel zin in."

Twente-directeur Jan van Halst is tevreden. "Met Jos Hooiveld halen we een zeer ervaren verdediger in huis. We denken dat hij met zijn ervaring een goede rol kan vervullen in deze jonge groep. Jos is bovendien een linksbenige verdediger en ook in dat opzicht is hij, mede gezien het vertrek van Giorgos Katsikas, een goede aanvulling op de selectie."

Hooiveld speelde eerder voor sc Heerenveen, waar hij debuteerde, FC Zwolle, Kapfenberger SV, FC Inter Turku, Celtic, FC Kopenhagen, Southampton, Norwich City, Milwall en dus AIK Solna. Hij verliet Nederland in 2007.