Feyenoord-fans kapen verkiezing: 'Andere clubs kunnen hetzelfde doen'

Feyenoord-fans kapen verkiezing: 'Andere clubs kunnen hetzelfde doen'

26-01-2017 11:35
48

FOX Sports vraagt aan het publiek om het beste Eredivisie-team aller tijden samen te stellen, maar Feyenoord-fans lijken de verkiezing gekaapt te hebben. Per positie kan er online worden gestemd op de beste speler en na twee keuzes is een patroon te zien.

De betaalzender is de verkiezing gestart in het kader van het zestigjarig bestaan van de Eredivisie. Rotterdamse fansites merkten de verkiezing op en riepen massaal op om op Feyenoord-spelers te stemmen. Op die manier won oud-Feyenoorder Eddie Pieters Graafland al bij beste doelman. Vervolgens kwam Bennie Wijnstekers uit de bus als beste rechtsback. Hij speelde in de jaren '70 en '80 in De Kuip.

FOX Sports is blij dat de verkiezing voor veel enthousiasme zorgt, maar de angst is wel dat er straks geen representatief elftal staat. "Bij publieksverkiezingen loop je het risico dat het resultaat het algemeen belang overstijgt", zegt woordvoerder Maarten van Rooijen in Metro. "We zijn tenslotte echt op zoek naar het beste elftal, het is geen clubverkiezing. De supporters van Feyenoord zijn zeer actief en dat is prima, want fans van andere clubs kunnen natuurlijk hetzelfde doen. Ik hoop dat dit een stimulans is voor de aanhangers van overige clubs om ook zo actief te gaan stemmen."