Update: 'Chelsea moet zoektocht naar doelman vervolgen: Celtic werkt niet mee'

Update: 'Chelsea moet zoektocht naar doelman vervolgen: Celtic werkt niet mee'

26-01-2017 18:17
3

Chelsea is druk bezig met het strikken van een doelman. De Londenaren laten Asmir Begovic mogelijk naar Bournemouth verkassen en hadden volgens The Guardian ook Ajax-huurling Tim Krul op het oog, maar bereiden nu een bod voor op Craig Gordon.

Dat meldt het doorgaans betrouwbare Sky Sports. De keeper van Celtic is één van de drie keepers die volgens het medium op de radar van Chelsea staat om reservekeeper te worden. Ook Diego Lopez van Espanyol en Fernando Muslera van Galatasaray worden begeerd door Chelsea, dat in de persoon van Thibaut Courtois al een volwaardige eerste keeper heeft.

Het is onduidelijk hoeveel Chelsea op Gordon wil bieden. Celtic heeft de optie om zijn contract, dat loopt tot de zomer, te verlengen. De 34-jarige doelman is een belangrijke kracht in het team van manager Brendan Rodgers. Het is de vraag of Celtic hem naar Chelsea wil laten gaan. In de tussentijd lonkt voor Chelsea-reservekeeper Begovic een transfer van 11,8 miljoen euro naar Bournemouth.

Krul wordt niet in het verhaal van Sky genoemd, terwijl hij eerder nadrukkelijk in verband werd gebracht met een overstap.

Update 18.17 uur: Chelsea grijpt naast Craig Gordon. De Schotten zijn niet van plan de doelman naar Londen te laten gaan, meldt het betrouwbare BBC. Chelsea heeft contact gehad met Celtic over Gordon, maar kreeg nul op het rekest.