'Barcelona heeft lijstje met drie mogelijke opvolgers voor norse Enrique'

'Barcelona heeft lijstje met drie mogelijke opvolgers voor norse Enrique'

26-01-2017 15:32
8

FC Barcelona houdt serieus rekening met een vertrek van trainer Luis Enrique en is daarom achter de schermen reeds bezig met het zoeken naar een opvolger voor de Spaanse coach. Dat meldt sportkrant AS donderdag. 

Juan Carlos Unzue is naar verluidt de belangrijkste gegadigde om in de voetsporen te treden van Enrique. Unzue is sinds juli 2014 assistent-trainer in Camp Nou. De clubleiding van Barça zou een voorkeur hebben voor een interne kandidaat, iemand die de regerend landskampioen goed kent. 

Twee andere namen die rondzingen, zijn die van Jorge Sampaoli (Sevilla) en Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino. De Chileen en de Argentijn maken indruk met hun teams en staan er goed op in Catalonië. Het contract van Enrique loopt komende zomer af.

Eind 2016 gaf de coach aan dat hij voorlopig niet wil nadenken over een nieuwe verbintenis. Woensdag kregen journalisten tijdens een persconferentie opnieuw nul op het rekest toen er gevraagd werd naar de toekomst van Enrique, die sinds zijn aanstelling twee keer kampioen werd. "Ik heb daar nu niets over te zeggen."