Nieuwe club voor avonturier Ebecilio: oud-Ajacied tekent bij landskampioen

Nieuwe club voor avonturier Ebecilio: oud-Ajacied tekent bij landskampioen

26-01-2017 16:52
3

Lorenzo Ebecilio heeft een nieuwe werkgever. De 25-jarige aanvaller gaat tot medio 2019 aan de slag op Cyprus, bij APOEL Nicosia. Dat maakt die club donderdagmiddag bekend via de officiële kanalen bekend. Oud-Ajacied Ebecilio kon transfervrij worden ingelijfd, omdat zijn contract bij Anzhi Makhachkala was ontbonden. 

Ebecilio maakte in december 2010 zijn profdebuut namens Ajax onder toenmalig trainer Frank de Boer. Ruim twee jaar later verkaste hij. Bij APOEL, dat vorig seizoen kampioen werd van Cyprus, treft hij één landgenoot. Ook Boy Waterman staat er onder contract. APOEL neemt het in de zestiende finales van de Europa League op tegen Athletic Bilbao. Het heenduel wordt gespeeld op 16 februari. 

In de winterstop van het seizoen 2012/13 werd Ebecilio door Ajax verkocht aan Metallurg Donetsk. Daar kwam hij echter amper aan spelen toe. In de zomer van 2013 werd de aanvaller verhuurd aan Qabala, uit Azerbeidzjan, en een jaar later maakte de vleugelaanvaller de overstap naar Mordovia Saransk. Daar deed hij het dusdanig goed, dat Anzhi hem in juli 2015 voor drie jaar contracteerde.