Geen Vilhena-vertrek bij Feyenoord: 'Jullie hebben geen idee welke bedragen'

Geen Vilhena-vertrek bij Feyenoord: 'Jullie hebben geen idee welke bedragen'

27-01-2017 07:52
20

Tonny Vilhena heeft een bewogen periode achter de rug. De Feyenoorder was afgelopen zomer transfervrij, maar vertrok niet uit Rotterdam-Zuid. Hij wilde de laatste periode doorbrengen bij zijn inmiddels overleden moeder.

"Van Bronckhorst heeft er alles aan gedaan om Tonny te behouden", zegt vader en zaakwaarnemer Toy Vilhena in gesprek met Helden Magazine. "We hebben afgelopen jaar op alle fronten in een rollercoaster geleefd, jullie hebben geen idee welke bedragen ons door makelaars werden voorgeschoteld als Tonny Feyenoord zou verlaten."

"Maar geld alleen maakt niet gelukkig. Wij wilden dat Tonny zou blijven, ondanks concrete interesse van clubs als FC Porto, Espanyol, Olympiakos Piraeus, maar ook Internazionale. Hij was transfervrij, dus diverse makelaars meldden zich bij ons om een transfer te bewerkstelligen. Maar we lieten ons niet gek maken", aldus Toy.

Een jaar eerder hoorde hij van de ziekte van zijn moeder. "Ik vond het allemaal heel gek, er kwam in die tijd zoveel op me af. En dan was mijn moeder ook nog ernstig ziek. Onder Ronald Koeman had ik alles gespeeld en ineens zat ik onder Fred Rutten op de bank. Ik snapte het niet, maar ben ondanks de teleurstelling alleen maar harder gaan trainen. Ik liet me niet kennen en liet me ook niet verleiden tot een grote transfer", aldus Tonny.