Roda JC contracteert aanvaller én middenvelder na komst investeerder

Roda JC contracteert aanvaller én middenvelder na komst investeerder

27-01-2017 13:01
6

Roda JC heeft winterversterking nummer drie en vier officieel binnen. Beni Badibanga en Ognjen Gnjatic hebben vrijdag een contract getekend in Kerkrade.

Badibanga wordt op huurbasis overgenomen van Standard Luik. Bij de Belgische club staat de twintigjarige aanvaller te boek als een groot talent. Hij verlengde eerder deze week zijn contract. Badibanga is tevens jeugdinternational van België. "Beni is een welkome versterking", reageert technisch directeur Ton Caanen op de clubsite.

Naast Badibanga komt ook Gnjatic naar Kerkrade. De 25-jarige middenvelder uit Bosnië maakt de overstap van het Griekse Platanias en zet zaterdag zijn handtekening onder een contract tot medio 2018. Caanen: "Gnjatic is verdedigende middenvelder en het was een wens van de technische staf om hem - net als Bedibanga - aan de selectie toe te voegen."

Roda-trainer Yannis Anastasiou kan zaterdagavond in de competitiewedstrijd tegen Excelsior geen beroep doen op Badibanga en Gnjatic. Het duo is nog niet speelgerechtigd. De hekkensluiter van de Eredivisie versterkte zich deze winter al met Athanasios Papazoglou en Bryan Verboom.