'Barça had interesse, maar ik was daar niet meer geweest dan een ballenjongen'

'Barça had interesse, maar ik was daar niet meer geweest dan een ballenjongen'

27-01-2017 13:50
3

Sebastian Giovinco bevestigt dat hij in 2016 de kans heeft laten lopen om bij FC Barcelona te tekenen. De Catalaanse grootmacht zag in de Italiaan een ideale stand-in voor MSN.

Giovinco staat onder contract bij Major League Soccer-club Toronto FC, dat vorig jaar werd benaderd door Barcelona met de vraag of de Italiaanse aanvaller beschikbaar was. Giovinco (ex-Juventus) liet echter weten niet geïnteresseerd te zijn in een terugkeer naar Europa.

Wedden

Meer odds

"Het is waar: Barcelona had belangstelling, maar ik was daar niet meer geweest dan een ballenjongen", is Giovinco duidelijk tegenover Sky Sport Italia, doelend op het feit dat hij zou moeten concurreren met Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar. "Die drie aanvallers hadden zelfs met één been de voorkeur gekregen boven mij. Waarom zou ik dan daarheen gaan?"

Het grote geld in China interesseert Giovinco (30) wél. De Italiaan is al jaren één van de beste spelers van de Major League Soccer. "De markt staat daar echt in brand en er is mij verteld dat er interesse is. Ik ga daar met Toronto over praten en dan zullen we wel zien."

Lees ook: Giovinco weigerde aanbod Barcelona: 'Ze kwamen naar Milaan'