Update: PSV-vertrek Pröpper razendsnel ontkend: Morgen gewoon bij selectie

Update: PSV-vertrek Pröpper razendsnel ontkend: "Morgen gewoon bij selectie"

27-01-2017 13:44
52

Davy Pröpper kan in de slotdagen van de winterse transferperiode de overstap maken naar Zenit Sint-Petersburg. De Russische grootmacht heeft een akkoord bereikt met PSV.

Dat meldt Voetbal International vrijdag, vier dagen voor deadlineday. Pröpper (25) moet in Sint-Petersburg de opvolger worden van Axel Witsel, die deze winter voor een lucratieve overstap naar het Chinese Tianjian Quanjian koos.

De middenvelder van PSV moet zelf nog wel rondkomen met Zenit. De nummer twee van de Premjer Liga meldde zich vorig jaar ook al in Eindhoven, maar Pröpper zag een overstap toen niet zitten. Zijn contract loopt medio 2020 af. Hoeveel geld met het akkoord tussen PSV en Zenit gemoeid is, is niet bekend.

Een tussentijds vertrek van Pröpper zou in elk geval opmerkelijk zijn met oog op de titelaspiraties van PSV, dat halverwege het seizoen acht punten achter koploper Feyenoord staat. Zaakwaarnnemer Louis Laros onthoudt zich tegenover het Eindhovens Dagblad van commentaar.

Update 13.44: Phillip Cocu ontkent dat PSV een bod van Zenit Sint-Petersburg op Davy Pröpper heeft geaccepteerd. De Russische grootmacht was concreet, maar zou zijn aandacht hebben verlegd naar andere opties. "Davy zit morgen gewoon bij de selectie. Ik ga er vanuit dat hij gewoon het seizoen afmaakt bij PSV", aldus de PSV-trainer op de persconferentie voor het uitduel met Heracles Almelo (zaterdag).