'PSV wijst eerste bod af en neemt bewust risico op basis van Memphis-deal'

'PSV wijst eerste bod af en neemt bewust risico op basis van Memphis-deal'

28-01-2017 07:10
17

PSV heeft een eerste bod op middenvelder Davy Pröpper van Zenit Sint-Petersburg afgewezen. De Russen hebben naar verluidt veertien miljoen euro over voor de Oranje-international, maar de Eindhovenaren stellen het sportieve belang vooralsnog boven hoge transferinkomsten.

De Telegraaf constateert in de zaterdageditie van de krant dat de huidige situatie doet denken aan twee jaar geleden, toen Memphis Depay een contract kon tekenen bij Paris Saint-Germain. Ook toen verkoos PSV sportieve ambities boven een hoog geldbedrag. In de winterse transferwindow werden toen grote bedragen afgewezen, waarna in de zomer alsnog een klapper werd gemaakt.

PSV werd destijds kampioen met Memphis, die vervolgens voor ruim dertig miljoen euro werd verkocht aan Manchester United. Het verschil met twee seizoenen geleden is echter dat PSV door de achterstand op nummers één Feyenoord en twee Ajax de titelkansen dit seizoen niet in eigen handen heeft. Het risico dat de landskampioen dan ook neemt is daarom zeer groot.

Trainer Phillip Cocu gaat er vooralsnog vanuit dat Pröpper tot het einde van het seizoen in Eindhoven blijft. De coach van de Eindhovenaren liet weten dat de middenvelder zaterdag gewoon bij de selectie zit wanneer de ploeg het opneemt tegen Heracles Almelo.