Cocu gaat gesprek aan met transfertarget Pröpper: Dat is het vervelende

Cocu gaat gesprek aan met transfertarget Pröpper: "Dat is het vervelende"

28-01-2017 19:48
3

PSV doet er alles aan om Davy Pröpper in Eindhoven te houden. Dat laat trainer Phillip Cocu zaterdagavond weten voor de camera van FOX Sports. De Oranje-international staat in de nadrukkelijke belangstelling van Zenit Sint-Petersburg. 

Voetbal International meldde vrijdag dat PSV en Zenit akkoord zouden zijn over een transfer. Cocu ontkende dat later. In de komende maand - de transfermarkt in Rusland is open tot 24 februari - zal blijken of Pröpper al dan niet in Eindhoven blijft spelen. "Ik heb met Davy gesproken. Hij is er rustig onder, zoals altijd", aldus Cocu, die Pröpper gewoon opstelde tegen Heracles Almelo. "Of er angst is dat hij geblesseerd raakt? Bij mij niet. Want dan gaat-ie zeker niet weg."

"We hebben tegen Davy gezegd dat PSV duidelijk is naar Zenit. Dan is het vervolgens richten op de wedstrijd. Het vervelende aan de situatie is dat de Russische markt veel langer open is", vervolgt de oefenmeester. "Ik kan natuurlijk niet honderd procent garanderen dat als we nu het bod afwijzen, hij hier ook het seizoen afmaakt. Er zijn daar nog mogelijkheden. Maar we zullen er alles aan doen om hem bij PSV te houden. Davy is heel belangrijk voor ons, hij heeft zijn draai gevonden na een niet al te makkelijke eerste seizoenshelft. Zo iemand houd je graag aan boord."