B-garnituur van Arsenal haalt in FA Cup keihard uit tegen Southampton

B-garnituur van Arsenal haalt in FA Cup keihard uit tegen Southampton

Gepubliceerd: zaterdag 28 januari 2017 om 20:48za 28-01-2017 om 20:48

Een FA Cup-avond om snel te vergeten voor Southampton en basisspelers Jordy Clasie en Cuco Martina. Arsenal won zaterdag met liefst 5-0 in het St. Mary's Stadium. Uitgerekend Theo Walcott was met drie doelpunten de grote man tegen zijn oude club. 

Zonder de geblesseerde Virgil van Dijk, maar dus met Clasie en Martina, begon Southampton met goede moed aan het thuisduel met The Gunners. Arsène Wenger gaf diverse jonge spelers en bankzitters een kans in de basis. Tegen de verwachting in eindigde de clash in een monsterzege voor de gasten. Danny Welbeck maakte in de beginfase het verschil. De Engelse aanvaller, die voor het eerst sinds maart 2016 (!) weer in de basis stond bij Arsenal, scoorde in de 15e en de 22e minuut. Voor de pauze maakte Walcott er 0-3 van. 

Na de pauze kon Southampton geen vuist maken. Het werd geen moment spannend. Walcott, die zijn opleiding genoot bij The Saints en in 2006 naar Londen verkaste, maakte het Arsenal-feest compleet in de slotfase. De watervlugge aanvaller scoorde in de 69e en de 84e minuut. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws