'Perfecte dag' voor basisklant Aké: 'Voor de eerste keer, het beviel me wel'

'Perfecte dag' voor basisklant Aké: 'Voor de eerste keer, het beviel me wel'

29-01-2017 11:37
2

Voor de eerste keer sinds oktober 2014 stond Nathan Aké zaterdag weer eens in de basis bij Chelsea. De jonge Nederlander en zijn club wonnen het FA Cup-duel met Brentford op Stamford Bridge eenvoudig: 4-0. Aké was te spreken over zijn eigen optreden, zei hij na afloop tegen Chelsea TV. 

"Het was geweldig om weer negentig minuten te spelen op Stamford Bridge. We winnen en we houden de nul, ik denk dat het een perfecte dag was", aldus de verdediger, die onlangs door Chelsea werd teruggeroepen van zijn uitleenbeurt aan Bournemouth. 

Na 45 minuten stond het al 2-0 voor The Blues. Er was geen vuiltje aan de lucht. "We begonnen goed. Na de goal van Willian hielden we de controle. Zij creëerden niet veel, maar na rust kwamen ze goed uit de startblokken. Door die fase moesten we heen."

Aké speelde zaterdag op de linkerflank, als vervanger van Marcos Alonso. Hij kan op diverse positie uit de voeten. "Ik heb op verschillende posities getraind. Vooral als linker centrale verdediger, maar ook als linksback. Ik begon nu voor het eerst op die plek en het beviel me wel. Het is altijd goed om op verschillende posities uit de voeten te kunnen."