Feyenoord-trio introduceert nieuwe juichhype: 'Vaak gegeten bij die kok'

Feyenoord-trio introduceert nieuwe juichhype: 'Vaak gegeten bij die kok'

Gepubliceerd: zondag 29 januari 2017 om 19:57zo 29-01-2017 om 19:57

Na het dabben, de mannequin challenge en McGregoring heeft de volgende juichhype de Eredivisie bereikt. De Feyenoorders Eljero Elia en Steven Berghuis brachten zondag tegen NEC de Salt Bae in de praktijk.

Elia en Berghuis deden alsof ze in de keuken een stuk vlees van een snuf zout en peper voorzagen. "Eljero en ik spraken voor de wedstrijd met elkaar en toen maakten we de afspraak dat we op deze manier zouden juichen", vertelt Berghuis aan Metro. Salt Bae is een hype op internet, vandaar. Verder is het niet heel belangrijk hoor, gewoon een beetje lachen."

Salt Bae is een verwijzing naar de Turkse kok Nusret Gokce, die in een video op originele wijze zout strooide over zijn vlees. Het is inmiddels miljoenen keren bekeken. Na de 2-0 van Elia gooide zelfs aanvoerder Dirk Kuyt er een Salt Bae uit. "Ik ken de kok toevallig goed, uit mijn periode in Turkije. In Istanbul heeft hij een heel goed restaurant, waar ik vaak heb gegeten. Nu heeft hij naam gemaakt via social media en doen veel voetballers hem na."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws