Real Madrid profiteert optimaal van misstap Barcelona door florerende Ronaldo

29-01-2017 22:34
5

Cristiano Ronaldo heeft zondagavond de hoofdrol opgeëist in de competitiewedstrijd van Real Madrid tegen Real Sociedad. Het werd 3-0, vooral door de Portugese ster.

Het leek er aanvankelijk niet op dat Ronaldo zou uitgroeien tot de beste man op het veld. De beste voetballer van 2016 liet de ene na de andere bal van zijn voet springen, wat hem op gefluit van zijn eigen fans kwam te staan. Daarmee leek Ronaldo op scherp te worden gezet, want kort voor rust begon zijn show.

Na 38 minuten gaf hij een piekfijne assist op de scorende Mateo Kovacic en na rust trof hij doel met een fraaie stift. In de slotfase werd ook nog een doelpunt geannuleerd. Op dat moment was de eindstand al bereikt: Alvaro Morata produceerde tien minuten voor tijd de 3-0. Door de overwinning verstevigt Real Madrid de koppositie in Spanje. Het gat met achtervolgers FC Barcelona en Sevilla is vier punten en Real heeft bovendien nog een wedstrijd tegoed.