Update: Roda JC maakt melding van wintertransfer nummer negen

Update: Roda JC maakt melding van wintertransfer nummer negen

31-01-2017 22:10
28

Roda JC gaat maandag de zesde versterking van de winterse transferperiode presenteren. Lyes Houri komt per direct over van het Franse Bastia.

Dat meldt FOX Sports zondagavond. Houri is een 21-jarige middenvelder, die onder contract blijft staan bij Bastia. De club van Corsica verhuurt hem tot het einde van het seizoen aan Roda. De Limburgers hebben daarbij een optie tot koop bedongen.

Houri wordt na Wesley Verboom, Thanasis Papazoglou, Ognjen Gnjatic, Beni Badibanga en Stefan Savic de zesde winterversterking van Roda, dat zaterdag met 4-0 won van Excelsior.

De transfers worden mogelijk gemaakt door Aleksei Korotaev, die naar verluidt een miljoen euro beschikbaar heeft gesteld voor transfers. Roda-directeur Ton Caanen kondigde eerder deze week 'drie à vier versterkingen' aan, maar lijkt nog niet klaar met de samenstelling van de selectie voor de tweede seizoenshelft.

Update 22:10 uur: Roda JC heeft ook aankoop nummer negen afgerond. De Limburgers huren Lyes Houri tot het einde van het seizoen van SC Bastia. Het is niet de verwachting dat Houri direct in het eerste elftal te bewonderen zal zijn. Roda meldt dat de speler aansluit bij de beloftenploeg.