De Eredivisie-flops: grabbelkeepers, PSV'er en slechte timing Larsson

De Eredivisie-flops: grabbelkeepers, PSV'er en slechte timing Larsson

30-01-2017 11:00
14

Ook in de twintigste speelronde van de Eredivisie vielen een hoop spelers door de mand. Degradatiekandidaten Go Ahead Eagles en ADO Den Haag maakten het vooral bont, met in totaal vier spelers.

Jurgen Mattheij (Excelsior)
De wedstrijd tegen Roda was achttien minuten oud, toen alles wat er mis kón gaan ook mis ging voor Mattheij. De verdediger gleed uit, vergreep zich aan zijn tegenstander en kon meteen douchen.

Mickey van der Hart (PEC Zwolle)
Bezig aan een goed seizoen, maar tegen Twente had hij zijn dag niet. Van der Hart was bovendien schuldig aan een Twente-doelpunt en dat is voor een keeper nooit lekker.

Thomas Meissner (ADO Den Haag)
Het is niet bepaald een succesverhaal: het huwelijk tussen ADO en Meissner. De Duitse verdediger raakte ook tegen Ajax volledig de draad kwijt.

Sergio Rochet (AZ)
Ook voor Rochet was het een weekend om snel te vergeten. De Uruguayaanse doelman blijft een onzekere factor achter de verdediging van AZ, die twee goals om de oren kreeg van Vitesse.

Daniel Crowley (Go Ahead Eagles)
Staat bij Arsenal te boek als een grote belofte en maakt veel indruk op de training, maar tegen FC Utrecht kwam het er niet uit. Was een negatieve uitschieter bij Go Ahead.

Ruben Schaken (ADO Den Haag)
Spreekt na vrijwel elke nederlaag van ADO oorlogstaal, maar op het veld is daar weinig van terug te zien. Schaken kon tegen Ajax als spits geen gevaar stichten.

Xandro Schenk (Go Ahead Eagles)
Speelde niet eens zo slecht, maar was met een eigen doelpunt verantwoordelijk voor de 0-1 nederlaag tegen Utrecht. Wist Haller in grote delen van de wedstrijd wel in toom te houden.

Wout Weghorst (AZ)
Is vaak betrokken bij incidenten en opstootjes en dat was zondag niet anders. Plantte zijn elleboog vol in het gezicht van zijn tegenstander Maikel van der Werff en kwam ervan af met geel.

Gaston Pereiro (PSV)
Bij een club waar het goed loopt is Pereiro een genot om naar te kijken, maar in mindere tijden ziet het er allemaal wel heel flets en lamlendig uit. Scoorde tegen Heracles een onvoldoende.

Sam Larsson (sc Heerenveen)
Hoopt in de slotdagen van de winterse transferperiode nog een mooie transfer te maken. Bewees zichzelf daardoor een slechte dienst, want tegen Groningen was het pover.

Bersant Celina (FC Twente)
De jeugdige onbezonnenheid nam zondag de overhand bij Celina, die rood kreeg vanwege een natrappende beweging. Geluk bij een ongeluk: met tien man won Twente wel.