Update: AZ heeft officieel beet: Noorse back zet handtekening in Alkmaar

Update: AZ heeft officieel beet: Noorse back zet handtekening in Alkmaar

30-01-2017 16:07
23

AZ wil zich deze transferperiode graag nog versterken met een rechtsback. De club heeft het oog laten vallen op Johan Svensson. De 23-jarige Noor staat nu onder contract bij Rosenborg BK. Ook hebben de Alkmaarders zich gemeld bij een Eredivisie-club.

Dat meldt De Telegraaf. Svensson (foto rechts) is basisspeler bij Rosenborg en moet de vervanger gaan worden van Mattias Johanson, die aan heeft gegeven een stap hogerop te willen. Tevens beschikt hij over een aflopend contract. Er komt wel haast kijken bij de onderhandelingen, want de transferperiode duurt nog minder dan twee dagen. Die sluit dinsdagnacht. 

In de zoektocht naar een rechtervleugelverdediger kijkt AZ ook rond in de Eredivisie. De club heeft bij FC Utrecht namelijk geïnformeerd naar Giovanni Troupée. De waarheid is echter dat het achttienjarige talent op dit moment onhaalbaar is voor de formatie van John van den Brom.

Update 12.52: AZ lijkt zich te gaan versterken met Svensson. De 23-jarige rechtsback van Rosenborg ondergaat maandag de medische keuring in Alkmaar. Dat bevestigt AZ aan FOX Sports. Bij de club ligt een meerjarig contract klaar. Svensson had bij Rosenborg nog een contract tot 2018.

Update 16.07: Jonas Svensson mag zich officieel speler van AZ noemen. De Alkmaarse club publiceerde zojuist een foto op Twitter van de 23-jarige Noor, terwijl hij een handtekening zet. Svensson komt over van Rosenborg BK. Het is onduidelijk of zijn komst betekent dat rechtsback Mathias Johansson nog gaat vertrekken.