Ajax bevestigt dubbelslag: geen buitenspeler, maar talentvol tweetal

Ajax bevestigt dubbelslag: geen buitenspeler, maar talentvol tweetal

30-01-2017 16:22
69

Ajax heeft zich maandag versterkt met twee nieuwe spelers. Szabolcs Schön en Olivér Horváth maken de overstap naar Amsterdam, waar nog met smart wordt gewacht op een buitenspeler.

Schön en Horváth zijn twee jeugdinternationals van Hongarije, meldt Ajax maandag via de officiële kanalen. Schön tekent een contract tot de zomer van 2019 in Amsterdam. De middenvelder komt over van Budapest Honvéd Kft. De wereldvoetbalbond FIFA moet nog wel groen licht geven voor een definitieve overstap, maar dat is een formaliteit.

Horváth, net als Schön zestien jaar oud, tekent eveneens tot medio 2019. Hij komt uit de jeugdopleiding van MTK Budapest Zrt. Horváth heeft zich al aangesloten bij de selectie van Ajax O17 en is inmiddels speelgerechtigd.

De komst van het Hongaarse duo is niet waar de supporters van Ajax op dit moment met smart op wachten. Hoewel de transfer van Anwar El Ghazi naar OSC Lille nog niet officieel is, staat directeur spelersbeleid Marc Overmars onder druk om een nieuwe buitenspeler te halen.