Emmen spil in transferdriehoek: deals met Cambuur, De Graafschap en Schalke

Emmen spil in transferdriehoek: deals met Cambuur, De Graafschap en Schalke

30-01-2017 22:21

Volop transfers in de Jupiler League op de voorlaatste dag van de transferperiode. FC Emmen huurt Alexander Bannink van De Graafschap en ziet een tweetal vertrekken.

Emmen huurt Bannink (foto) tot het einde van het seizoen van De Graafschap, zo meldt de Gelderlander. In Doetinchem was de 26-jarige middenvelder op een zijspoor beland, helemaal toen Henk de Jong zich in de winterstop meldde als opvolger van de ontslagen Jan Vreman.

Tegenover de komst van Bannink staat het vertrek van Rogier Krohne en Jurjan Mannes. Krohne stapt over naar het Duitse Schalke 04, waar hij waarschijnlijk in het tweede team terechtkomt. Mannes zet zijn carrière voort bij SC Cambuur.

Cambuur huurt Mannes tot het einde van het seizoen en staat daarna een jaar onder contract in Leeuwarden, met een optie voor nog een seizoen. "Waar we ruim zitten in de aanvallend ingestelde middenvelders, is dit voor de controlerende posities niet het geval. Daarom is Jurjan met zijn kwaliteiten een welkome versterking", verklaart technisch directeur Gerald van den Belt op de Cambuur-website.