Update: Belgische transfer Boëtius rond: huur tot einde seizoen en optie tot koop

Update: Belgische transfer Boëtius rond: huur tot einde seizoen en optie tot koop

31-01-2017 18:55
17

Jean-Paul Boëtius kan op de valreep een transfer maken. Racing Genk heeft interesse in de oud-Feyenoorder. De Belgen zijn op zoek naar een vervanger voor Leon Bailey, die op weg is naar Bayer Leverkusen.

Het Belgische Het Laatste Nieuws meldt dat Genk zijn zinnen heeft gezet op de aanvaller van FC Basel. In Zwitserland komt de 22-jarige Boëtius weinig aan spelen toe. Boëtius verruilde in de zomer van 2015 Feyenoord voor Basel, waar hij voor vier seizoenen tekende.

Zijn contract in de Zwitserse Alpen loopt dus medio 2019 af. Of Genk inzet op een definitieve overname of een verhuur wordt niet geschreven door de krant. Dat de Belgen uitkomen bij Boëtius is niet eens heel opmerkelijk te noemen. De Nederlandse Genk-coach Albert Stuivenberg werkte met hem samen bij Jong Oranje.

Update 08.40: Ook Voetbal International meldt inmiddels dat Boëtius onderweg is naar Genk. De Belgische topclubs is druk aan het onderhandelen met Basel over een huurconstructie. Het vermoeden is dat de twee clubs aan akkoord bereiken. Boëtius zal dinsdagmiddag gekeurd worden in Genk. Bailey is officieel nog niet verkocht aan Leverkusen, maar foto's op social media laten zien dat de jonge aanvaller aan de slag gaat bij de Bundesliga-subtopper. Leverkusen betaalt ruim achttien miljoen voor Bailey.  

Update 14.50 uur: RC Genk is een een stap dichte bij de komst van Boëtius. De  Rotterdammer is dinsdagmiddag door Het Belang van Limburg gespot in de Vlaamse stad, in het bijzijn van Genk-directeur Dimitri De Condé. De transfer wordt waarschijnlijk binnen een aantal uur officieel afgerond. 

Update 18.55: Jean-Paul Boëtius maakt het seizoen officieel af bij Racing Genk. Dat bevestigt de Belgische club, die een optie tot koop heeft bedongen, via de officiële kanalen. Boëtius komt over van FC Basel, waar hij geen uitzicht had op speelminuten. Hij werd dinsdag medisch gekeurd en sluit woensdag aan bij de spelersgroep. Genk moet zijn komst nog wel 'administratief afronden'.