Verrassende transfer: Mühren trekt AZ-deur toch achter zich dicht

Verrassende transfer: Mühren trekt AZ-deur toch achter zich dicht

31-01-2017 11:49
13

Robert Mühren gaat AZ verlaten. De aanvaller van de Alkmaarders vertrekt naar het Belgische Zulte Waregem, bevestigt AZ. 

Mühren verliet dinsdag de training van AZ, nam afscheid van de groep en is op weg naar België om de transfer af te ronden. Daar tekent hij voor 4,5 jaar. Bij AZ was hij dit seizoen nooit onomstreden. Hij kwam tot twaalf wedstrijden, waarvan acht in de basis. In die wedstrijden wist hij liefst zes keer te scoren, maar voor Mühren voelde het alsof hij nooit de onvoorwaardelijke steun van John van den Brom kreeg.

Na één van zijn succesvolle invalbeurten, waarin hij scoorde, zei hij: "Ik scoor inderdaad elke keer als ik word ingebracht. Misschien moet ik er maar mee stoppen. Wat moet ik ervan zeggen? Laat ik maar niks zeggen."

De in Purmerend geboren aanvaller gaat daarom verder en verkast naar Zulte, dat het dit seizoen verrassend goed doet. Het is voor Mühren het eerste buitenlandse avontuur. Eerder speelde hij vier seizoenen voor FC Volendam. Bij Zulte komt Mühren in een goed draaiende ploeg terecht. De mannen van trainer Franck Dury staan derde.