NAC Breda slaat kort voor middernacht tóch toe: akkoord met FC Twente

NAC Breda slaat kort voor middernacht tóch toe: akkoord met FC Twente

01-02-2017 00:12
4

NAC Breda maakt zes minuten na het verstrijken van de transferdeadline bekend tóch een aanvaller te hebben gestrikt. Jari Oosterwijk (21) komt over van FC Twente.

NAC huurt Oosterwijk tot het einde van het seizoen van Twente. De Jupiler League-club was op de slotdag van de winterse transferperiode naarstig op zoek naar een extra aanvaller, kreeg nul op het rekest van Tom Boere (FC Oss) en Dennis van der Heijden (ADO Den Haag, verhuurd aan FC Volendam), maar heeft op de valreep tóch beet.

Oosterwijk, die vorige week zijn contract bij Twente verlengde tot medio 2020, moet in de tweede seizoenshelft voor doelpunten zorgen in Breda. "Het was inmiddels bekend dat het aantrekken van een extra spits onze voorkeur had", haalt technisch directeur Hans Smulders opgelucht adem op de NAC-website.

"Jari is een jonge, talentvolle aanvaller die bij FC Twente al een aardige ontwikkeling heeft doorgemaakt. Hij is fit, kan direct presteren en heeft al ervaring in de Jupiler League en de Eredivisie. Met het vastleggen van Jari hebben wij een spits binnengehaald die kan concurreren met Cyriel Dessers, maar tegelijkertijd ook samen met hem in één elftal kan spelen. Hij is het type spits dat wij nog zochten en daarmee is onze selectie definitief compleet."