Van Veen verbouwereerd; Helmond in spanning: 'Ongelooflijk, ik wil naar China'

Van Veen verbouwereerd; Helmond in spanning: 'Ongelooflijk, ik wil naar China'

Gepubliceerd: woensdag 1 februari 2017 om 07:40wo 01-02-2017 om 07:40

Kevin van Veen kan nauwelijks geloven dat het Chinese Henan Jianye FC een bod van zo'n 4,5 miljoen euro voor hem heeft neergelegd bij Scunthorpe United. De 25-jarige spits verwacht zelf dat de transfer doorgaat.

"Vier miljoen, alsof ik Ibrahimovic ben. Ongelooflijk, ik wil graag naar China", reageert een verbouwereerde Van Veen in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Bij Scunthorpe verdien ik nu ook goed, maar in China kan ik waarschijnlijk miljoenen verdienen. Dat is niet normaal meer, dan hoef ik mijn hele leven niet meer te werken."

Ruim twee jaar geleden combineerde Van Veen het voetballen in de Jupiler League bij FC Oss nog met een parttime baan als stukadoor. Inmiddels doet hij het uitstekend bij Scunthorpe met tien goals in 31 optredens. De Engelsen zouden liefst negen miljoen euro verlangen. "De voorzitter noemt mij een key player, maar iedereen is te koop. Volgens mij hebben ze het eerste bod alleen maar afgewezen om er nog meer uit te halen."

Helmond Sport wacht de ontwikkelingen ondertussen in spanning af. Omdat Van Veen in de jeugdopleiding en het eerste elftal van de Helmonders speelde, kan de club mogelijk enkele tonnen tegemoet zien. De spits gunt zijn oude clubs een mooi bedrag. "Ik vind het mooi dat ik op deze manier iets terug kan doen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws