Ajax haalt grote naam in eSports: ‘Heeft veel toernooien op zijn naam geschreven’

Ajax haalt grote naam in eSports: ‘Heeft veel toernooien op zijn naam geschreven’

01-02-2017 09:30
42

Ajax heeft als eerste Nederlandse club een tweede eSporter vastgelegd. In navolging van Koen Weijland gaat ook Dani Hagebeuk de 'digitale' clubkleuren van de Amsterdammers verdedigen.

Dat meldt Ajax via de officiële kanalen. Hagebeuk zal de Amsterdamse club ook vertegenwoordigen in de E-Divisie, die deze maand van start gaat. Met Hagebeuk heeft Ajax de huidig Nederlands kampioen FIFA 17 in huis gehaald. Hij krijgt rugnummer 46 en gaat Ajax komend weekend vertegenwoordigen in Parijs, waar de Europese kwalificatie voor het WK wordt gespeeld.

Hagebeuk en Weijland zullen op nationale en internationale toernooien gaan spelen. "Koen en Dani vullen elkaar goed aan", zegt algemeen directeur Edwin van der Sar. "De uitbreiding van ons eSports team past goed binnen onze ambitie. Een dubbele bezetting is, ook bij eSports, belangrijk om elkaar naar een hoger niveau te tillen. Dani is talentvol en heeft dit jaar veel toernooien op zijn naam geschreven, waaronder het Nederlands Kampioenschap. Koen is daarnaast belangrijk met zijn aanvoerdersrol binnen het team."

Hagebeuk is trots dat Ajax hem heeft vastgelegd. "Ik ben mijn hele leven al Ajax-fan. Op een bepaald moment kom je erachter dat voetballen bij Ajax te hoog gegrepen is. Des te mooier natuurlijk dat ik op deze manier het rood en wit van Ajax toch mag vertegenwoordigen."

Blijf op de hoogte via @fifaesportsnl & Instagram @FIFAesports